top of page
Search
  • Kristjan

öine liikumispiirang ja ilusaim kanjon, mida näinud

Updated: Jan 10, 2021

Hispaanias kehtestati öine karantiin (võib-olla 2021 kevadeni)

Kui esialgu pandi baaride, klubide, restoranide blokk, siis nüüd lisati vunki. Nüüdsest ei või väljas liikuda kella 22.00-06.00 v.a mõjuval põhjusel (töö, terviserike, jms) Esialgu kehtestatakse see 15 päevaks, aga ennustatakse, et järgmise aastani välja. Ehk siis Erasmus reisi ööelule võib suht kriipsu peale tõmmata.


ilusaim kanjon, mida elus näinud

...on Mont-Rebei canyon.

BREATHTAKING!! Mega ilus koht ikka, rohekas-sinine vesi, kõnnid kanjoni sisse uuristatud teed pidi 70m kõrgusel.. Asub 2,5h sõidu kaugusel Barcast, aga Hispaania kohta on see väike vahemaa. Terve päeva trip: ärkasin 6.00 ja tagasi kodus 21.00, matkarajal edasi-tagasi kulub ca 4-5h, saad tonnides pilte insta jaoks. Korralik matk ikka, ronimist rohkem kui Haanja kõrgustikus.

Mingi veidrik tegi “nalja”- tuli kitsas kohas vastu ja köhis meie suunas, maski ees polnud, endal nägu naerul...

Lasen piltidel enda eest rääkida



vargused

Kuulnud mitmetelt tuttavatel, et tasub enda asjadel silma peal hoida, eriti metroos. Pikanäpumehi võib iga nurga pealt leida. Sain tuttavaks Poola chicaga, kes rääkis, et alles nädal tagasi varastati kotist telo ära, nii et ise arugi ei saanud.

Mõnes mõttes jäin isegi varguse ohvriks, kui käisin kohalikus poes "odavaid puuvilju" ostmas. Läksin korterist üle tee sellisesse 1-toalisesse poodi, kus poepidajaks oli see Apu Simpsonitest ja ütles "Thank you, come again" (no racism). Igatahes ta ilmselt vaatas, et mingi puupäine turist, väga hea, saab lüpsta. Pärast tšekilt vaatasingi, et tomatite ja banaanide kilohinnale oli euri juurde pannud. Never again ei usalda selliseid väikseid poode, kus kaardiga maksta ei saa, kuigi jah, sildi peal odavam kilohind kui official poes.


metroost

Asjalik metroo siin. Vaga mugav ja kiire, 80eur 3 kuud piiramatult sõite ja tsoone, keskmiselt iga 3min järel väljub, isegi velodega toidukullerid kasutavad neid.



FB messengerist ei tea siin keegi midagi

Ülipopulaarne Eestis, kuid mitte siin. Peamine suhtluskanal on Whatsapp ja Instagram.



Olge tublid!

57 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page