top of page
Search
  • Kristjan

I (heart) Barcelona

Mõtlesin räägiks natuke sellest imelisest linnast. Populatsioon on 5.6 miljonit inimest, kui sisse arvestada ka munitsipaalid, mida suures plaanis on raske eristada Barcelona halduspiirkonnast. Põhimõtteliselt on see kõik üks suur linn.

Ma olen täiesti lummatud sellest linnast. Muidugi siin ole ka omad vead ja mõnele ei pruugi siin üldse meeldida, kuid see on kindalsti üks parim linn, mida külastanud.


Transpordiühendus on väga hea. Peamiselt olen kasutanud metrood, kuna see on kiire, mugav ja tänu üliheale võrgustikule pole kohta, kuhu see ei viiks. Jaamast väljub pea iga 3min järel ning põhimõtteliselt kunagi pole ülerahvastatud, mis võib ilmselt hetkel olla mõjutatud Coronast. Metrood on modernsed ning ruumikad. Samuti saab linnas liikuda nii trammi kui bussiga. Tramm on põhimõtteliselt sama ruumikas ja moderne kui metroo, kuid ruumi puuduse pärast sellega paraku igale poole ei saa. Kitsamate tänavate piirkonnas saab liikuda bussiga.


Barcelona linn ise on väga lihtsasti orienteerutav. Linn on üles ehitatud majade blokkide kaupa, peaaegu nagu New Yorkki. Kaardi pealt vaadates tundubki nagu oleks Lego tükkidest kokku pandud.

Arhitektuuri poolest on see tõeline meistriteos, mille tipus muidugi põhilised turismimagnetid Sagrada Familia ja Park Güell. Linna disainile on suure punkti pannud kuulus katalaani arhitekt Antoni Gaudi, kelle teostele on omane värvilisus ja kumerus. Kuid ükskõik, kuhu ma linnas ka ei kõnniks, näen imelist arhitektuuri. Iga elumaja ja park on omaette vinge disainiga.


Kuid mis teeb selle linna maailmas eriti unikaalseks, on kombinatsioon: soe kliima, rand, arhitektuur, soe kultuur ja mäed linna ümber (päris mäed need pole, kui kõrgeim tipp Tibidabo 530m, kuid Eesti mõistes ikkagi mäed:)). Kõik need omadused kokku teevadki Barcelonast selle, mis ta on. Maailmas on väga palju linnu, millel on 1-2 sellist omadust, kuid väheseid, millel on kõik eelnevad nimetatud, eriti suuri linnu.


Sagrada Familia

Lummav. Polegi muud öelda selle kohta. Olen seda kahjuks ainult väljast näinud, kuna hetkel mingitel tingimustel sisse ei lubatud. Gaudi nr 1 teoseid, mida on juba 130 aastat ehitatud ning mis peaks lõpuks valmima 2026/28 aastal.


Park Güell

Gaudi arhitektuuri põhiline koht. Väga mõnus park, kus aega viita. Päevasel ajal saab parki vaid pileti ostes või muu tõendi alusel või kui lähed trenni riietes ja ütled väravas, et lähed teed trenni seal. Laenasin korterikaaslaselt Barcelona raamatukogu kaardi, millega sai ka tasuta sisse ning mille tõttu seda kohta oma 5+ korda külastasin ka.

Üks päev õnnestus isegi kohata papagoid, kellest sain eemalt paar klõpsu teha.


Külastasin ka Museu Nacional d'Art de Catalunya ehk Kataloonia kunstimuuseumi, aga sellest juba juttu teises postituses.

23 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page