top of page
Search
  • Kristjan

29. jaanuar rannas

eksamid läbi,

kiiret pole kuhugi,

kohustusi pole,

väljas +20 ja päike,

mida veel elult tahta.


Viimased päevad veel Barcelonas jäänud ning just nüüd tuli suvi tagasi. Termomeeter näitab +20. Kuigi alles on jaanuari lõpp, siis päike siin juba soojendab ning olen paar päeva rannamõnusid nautinud koos karastava 13 kraadise mereveega. Muidugi olen terves rannas see suht ainuke eestlasest jobu, kes nii külmas vees supleb. Ülimõnus - lebad sooja päikse käes, kuuled baaris beach vibes reggae mängib, kuskilt tuleb grilllõhna, tuulevaikne ilm, inimesed naudivad elu.

Triinu läks juba tagasi Eestisse paar päeva tagasi ning minulgi viimased päevad veel jäänud. Võtan veel viimast kohalikust kultuurist, söögist ja ilmselt teen ka veel ühe matka mägedesse. Kui enamus Erasmuslastelt kuulen, kuidas igatsevad tagasi Eestisse ja kes juba tagasi, ütlevad, kui mõnus kodus on olla, kuid minul on just vastupidi kurb lahkuda ning kui oleks võimalus, siis jääks pikemakski. Kahjuks võimalust pole, kuna pilootidel hakkab kontaktõpe, mis oleks pidanud juba nädal tagasi hakkama, kuid meie, barcelonalaste pärast, venitasid algusega:).

Eksamid on nüüdseks sooritatud ning jääb oodata vaid tulemusi. Kuna Hispaanias saab eksami vaid korra sooritada, siis tuleb loota parimat.


Plaça d'Espanya ja Museu Nacional d'Art de Catalunya

Käisin vahepeal sellises maagilises kohas nagu Kataloonia kunstimuuseumis, mille eest leiab kuningliku Hispaania väljaku. Väljakut ja kunstimuuseumi olen juba oma 5x külastanud, kuid muuseumisse sisse polnud veel põiganud. Muuseum ise asetseb mäe otsas, kust avaneb vaade Barcelona linnale. Muuseumi eest leiab veejoa, mis laskub mäe jalamile, kus asetseb Barcelona suurim purskkaev, mis normaalsel ajal pakub igasuguseid vaatemänge koos muusikaga, kuid hetkel vedamise korral purskab ta niisama. Samuti aastavahetusel kogunevad väljakule meeletud rahvamassid purskkaevu ja ilutulestiku showd nautima, kuid see aasta oli null.


Ise ei ole just suurim kunstihuviline, kuid nii elegantses muuseumis pole veel käinud. Kokku oli siin 4 osakonda kronoloogilises järjestuses. Kui olla suur huviline ja analüüsida pea igat teost, siis võib siin oma 4h+ minna. Kuulsaimatest nimedest leidsin paar maali Salvador Dalilt.


Olümpiapark

Muuseumi taga, Montjuici mäe jalamil, paikneb Barcelona 1992. aasta olümpiapark. Tore näha, et enamus rajatised on renoveeritud ning neid kasutatakse aktiivselt senimaani. Hetkel tundus atmosfäär tühjana, kuid aru saada ka miks.


29 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page