top of page
Search
  • Kristjan

Hispaanias tuli lumi maha

Madrid on põhimõtteliselt kood punases praegu, valitseb kaos. Sama lugu ka põhja- ja lääneosas. Koolid, enamik asutusi ja kiirteed on suletud. Juhtus midagi, mida 50a jooksul pole juhtunud, nimelt maha tuli 30cm lund. Ilmselgelt pole autodel talverehve all ning riigis on ka puudus lumekoristusvahenditest. Homme öösel on Madridis lausa -13, külmem kui Tallinnas. Igatahes Barcelonas on hetkel +9 kraadi, vesi +15, nii et lume pärast siin muretsema ei pea.


aastavahetus barcelonas

Vahepeal tuli 2021 ka ehk Feliz Año Nuevo! Aastavahetus oli pigem rahulik, peamiselt ikka piirangute tõttu, kuid sellegipoolest võtsime, mis võtta andis. Seadsime sammud populaarsele Plaça d'Espanya väljakule, kust avaneb vaade tervele linnale ning kus linn korraldab tavaliselt imelise purskkaevu show koos ilutulestikuga. Nii nagu 2020 aastas, pidi ka aastavahetuses pettuma, kuna show nietu, ilutulestik nietu, rahvas nietu. Tegelikult suur respekt kohalikele. Kuna siin on välja kujunenud, et linn korraldab ilutulestiku ning kuna linn see aasta ei korraldanud, siis ei raiskand ka kohalikud enda raha paukudele. Hoiab õhu puhtamana ja rahakoti paksemana.

Hispaanias on traditsiooniks 12 sekundit enne 00:00 süüa 12 viinamarja nii, et igas sekundis 1 viinamari. Oma silmaga seal väheses rahvamassis kedagi seda kahjuks praktiseerimas ei näinud. Endal jäid ka marjad maha kahjuks.

Hindud panid Hummeri taga oma peo püsti


Hispaanias saab eksami sooritada vaid 1 kord!?!?!?!?!

Sain teada, et siin saab eksami vaid 1 kord sooritada ehk korduseksameid pole, rääkimata 3. korrast. Ehk kui kukud 1. kord läbi, siis ongi läbi:) Nädala pärast hakkab sess. Vaikselt peab hakkama õppima... Endiselt kõige murettekitavam aine on RF systems. Vahepeal oli selles aines projekt, kus pidime kalkuleerima ja konstrueerima töötava 3D mudeli antennist. Kasutasime programmi 4nec2, mis tundus olevat aastast 2003 ning crashis rohkem kui runis. Taaskord grupi 3. liige ehk kohalik geenius tegi enamus tööd ära, kuna meile, 2. aasta pilootidele see kõige libedam ülesanne polnud:/


kasulikud teadmised meteoroloogiast

Väga vahva on meteoroloogias õpitud teadmisi praktikasse panna. Üks kasulikumaid ja põnevamaid õppeianeid siin. Nüüd lisaks tavalisele ilmaennustusele jälgin ka kõrg- ja madalrõhualasid ning fronte. Tavalisel päeval ringi liikudes panen rohkem erinevaid ilmastikuolusidki tähele (pilvkate, pilve kujud, tuulesuund, kiirus, jpm), mis võivad anda märku eelseisvatest ilmadest.


37 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page